TKP/ML prosessi ja kansainväliset solidaarisuuden osoitukset(päivitetty 7.8.2020)

28. heinäkuuta 2020 Saksan liittotasavallassa annettiin tuomiot niin sanotussa “TKP/ML-oikeudenkäynnissä”. Kymmenen toveria tuomittiin “ulkomaisen terroristijärjestön johtamisesta” ja “jäsenyydestä ulkomaisessa terroristijärjestössä”. Tuomitut eivät ole kuitenkaan syyllistyneet yhteenkään rikokseen Saksan lain mukaan. Saksalle sen oma perustuslaki ja kansainväliset sopimukset eivät tarkoita yhtään mitään, kun se pyrkii tukahduttamaan vallankumouksellista taistelua. Turkin kommunistinen puolue (marxilais-leniniläinen),TKP/ML, on kansainvälisen proletariaatin etujoukko Turkissa ja Pohjois-Kurdistanissa, joka on vuosikymmeniä käynyt kansansotaa demokraattisen vallankumouksen puolesta.Koska proletariaatti on kansainvälinen luokka, tulee meidän osoittaa tukemme TKP/ML:n puolesta.On myös oleellista muistaa, että hyökkäys TKP/ML:ää vastaan on hyökkäys koko Kansainvälistä kommunistista liikettä vastaan.

Annetut tuomiot:

Müslüm Elma: 6 vuotta 6 kuukautta
Deniz Pektas: 5 vuotta
Seyit Ali Uğur: 4 vuotta 6 kuukautta
Erhan Aktürk: 4 vuotta 6 kuukautta
Sinan Aydın: 3 vuotta 6 kuukautta
Banu Büyükavcı: 3 vuotta 6 kuukautta
Haydar Bern 3 vuotta 4 kuukautta
Musa Demir: 3 vuotta 4 kuukautta
Sami Solmaz: 3 vuotta
Mehmet Yeşilçalı: 2 vuotta 9 kuukautta

 

TKP/ML:ää ja Turkin kansansotaa tuetaan kansainvälisesti. Tästä on useita osoituksia, kuten mielenosoitukset, kannanotot ja maalaukset. Tätä kyseistä uutista päivitetään uusien raporttien ilmaantuessa. (Linkki kannanottoon, joka julkaistiin aiemmin Punalipun sivulla,sama englanniksi).

New Epoch media on julkaissut TKP/ML YDK:n ulkomaisen komitean julkilausuman, josta punalipun toimitus julkaisee suomennoksen:


Vuonna 2015 Saksan valtio käynnisti operaation TKP / ML: ää vastaan yhteistyössä fasistisen Turkin hallituksen kanssa. 10 vallankumouksellista pidätettiin. Tämän operaation tarkoituksena on luokitella TKP / ML terroristijärjestöksi, sellaisena kuin se on luokiteltu Turkissa. Fasistinen Turkin valtio käsi kädessä Saksan valtion kanssa! Euroopassa on ollut poliittista toimintaa TKP / ML: n perustamisen jälkeen. Perustamisestaan 1972 lähtien TKP / ML on jo ilmoittanut haluavansa murskata fasistisen Turkin valtion ja rakentaa uutta, demokraattisen vallankumouksen kautta sosialismiin ja sen kautta kommunismin. Samalla kymmeniä tuhansia kaadereita on tapettu ja vangittu.

Ibrahim Kaypakkayan rakentama puolue on varmistanut vallankumouksellisen kommunistisen linjan. Valta tulisi saavuttaa kansansodan strategialla. TKP / ML on puolustanut tätä aseellista taistelua ei viiden vuoden vaan 48 vuoden ajan, minkä vuoksi siitä on tullut merkittävä fasistisen Turkin hallituksen hyökkäyksen kohde.


Saksalainen imperialismi haluaa nyt fasistisen diktatuurin perusteella tuomita ja hyökätä TKP / ML: n kimppuun. Imperialistinen kapitalistinen järjestelmä haluaa nyt ottaa kohteeksi vallankumouksellisen taistelun, työväenluokan aseellisen taistelun, jotta sorretut kansat ja kansakunnat jäisivät puolustuskyvyttömiksi. Hyökkäykset ovat niin laajoja, että ne pettävät omaa oikeuslaitostaan. 5 vuoden saksalaisen imperialismin ponnistelujen jälkeen olemme tulleet päätökseen. Tämä menettely kantaa vallankumouksellisten, kommunistien ja TKP / ML: n päätöksiä. Tämä menettely ei ole laillinen. Kuvitteelliset syyt sekä imperialismin ja kapitalismin tavoitteet kulkevat käsi kädessä, millään näillä ei ole historiallista merkitystä tai resonanssia edistyksellisissä demokraattisissa joukoissa. Annamme jo asiakkaalle! Taisteluja kaikilla rintamilla on lisättävä, on vastuita, jotka on kohdattava, kommunistisen maailmankatsomuksen vallankumouksellinen kamppailu ja työväenluokan johtaminen valtataistelussa on perusteltua ja laillista. Viiden vuoden ajan on ollut paljon solidaarisuutta ja taistelua, joka on luonut yhteisen dynamiikan saksalaisten edistyneiden ja demokraattisten siirtolaisten kanssa. Tämän prosessin viimeisessä osassa on tärkeää yhdistää ja vahvistaa tätä solidaarisuutta

TKP / ML johtaa jokaisessa tilanteessa ja kaikissa olosuhteissa luokkataistelua, ilman taukoa yhteys kommunismiin jatkuu taistelussa. Tällä päättäväisyydellä ja vakaumuksella tervehdymme kaikkia edistyksellisiä joukkoja. Imperialismi ja kapitalismi jatkavat tällaisten hyökkäysten aloittamista, etenkin fasistisen Turkin valtion ja Saksan imperialismin yhteistyö jatkuu. Joten kutsumme kaikkia 28.7. TKP / ML-menettelyn päätöspäivänä osoittamaan solidaarisuuttaan vallankumouksellisille ja kommunisteille Münchenin OLG: n edessä.

Norja

Viimeinen TKP/ML prosessin oikeudenkäynti alkoi Saksassa, Münchenissa 22. kesäkuuta. Tjen Folket Media (Palvelkaa kansaa), on osoitttanut vallankumouksellisen solidaarisuutensa tunnuksin:

Vapaus Müslim Elmalle ja kaikille poliittisille vangeille!

Vapaus kymmenelle turkkilaiselle vallankumoukselliselle Münchenin prosesissa!

Alas TKP/ML- prosessi, pois §129/a-b!

Saksa

München

28.heinäkuuta järjestettiin protesti syytettyjen tuomioita vastaan. Protesti oli suuri ja taisteleva.
Koska tuomion julistamispäivä osui samaan aikaan myös Intian vallankumouksellisten vankien solidaarisuus päivän kanssa, proletariaatin vallankumoukselliset osallistuivat eri tavoin kantamalla siellä olevien vankien iskulauseita.

Bild 7

Bild 6

Bild 2

Bild 4

Bild 1

Bild 5

Bremen

28.heinäkuuta, pitkän TKP/ML- oikeudenkäynnin tuomion julistamispäivänä, eri vallankumoukselliset järjestöt pitivät Bremenin osavaltion oikeustalon edessä mielenosoituksen. Mielenosoituksessa luettiin otteet Partizanin ja AGEBin kannanotoista, pidettiin puheita ja kulttuuri osioita. Marttyyriviikon alkamisen kunniaksi luettiin lisäksi Intian kommunistisen puolueen(maolainen) julistus. Julistuksessa vaaditaan vallankumouksellisten vankien Varavara Raon ja G.N: Saibaban välitöntä vapauttamista, joiden terveydentila on vaarassa Intian vankilan epäinhimillississä oloissa. Heidät on pidetty vangittuina, vaikka mm. Varavara Rao on koomassa koronavirus tartunnan seurauksena.

Kundgebung TKPML Prozess Bremen 3

Kundgebung TKPML Prozess Bremen 2

Hampuri

”Liittouma imperialistista aggressiota vastaan” järjesti 28. heinäkuuta Hampurissa spontaanin mielenosoituksen TKP/ML-oikeudenkäynnin tuomiota vastaan.Mielenosoituksessa vallankumoukselliset täyttivät proletaarisen internacionalistisen velvollisuutensa puolustaessaan Turkin kasnsansotaa.
Myös Hampurissa otettiin huomioon vallankumouksellisten vankien tilanne Intiassa, erityisesti Varavara Raon ja G.N. Saibaban. Mielenosoituksessa korostettiin, että maailman vallankumouksellisten on pysyttävä rinnakkain taantumuksen hyökkäysten aikana.

Berliini

Berliinissä pidettiin 28. heinäkuuta mielenosoitus TKP/ML- prosessin tuomioita vastaan. Vallankumoukselliset vaativat lisäksi Varavara Raon ja G.N. Saibaban välitöntä vapauttamista. Berliinissä tehtiin myös maalaus, jossa vaaditaan TKP/ML prosessin vankien vapauttamista, sekä Varavara Raon vapauttamista.

Kundgebung in Berlin gegen das Urteil im TKP ML Prozess 1

Malung aus Berlin Tempelhof in Solidarität mit den Verurteilten im TKP ML Prozess und Varavara Rao

Freiburg

tkpml prozess kundgebung freiburg

Köln

tkpml prozess kundgebung köln

tkpml prozess kundgebung köln 2

”Vastarinta ei ole terrorismia!”

Uutista päivitetty 7.8.2020

Kreikka, Ateena

Kesäkuun 29. päivä Ateenan keskustassa sijaitsevalla yliopistolla pidettiin mielenosoitus, jonka järjestäjinä olivat tovereita TKP/ML:stä, sekä KKE:stä(ML). Mielenosoituksessa ripustettiin banderolleja ja lippuja.  Raportin mukaan satoja PARTIZANin julkilausumia jaettiin ja niistä käytiin keskusteluja.

atina-eylem-3-150x150

New Epoch median raportin mukaan mielenosoituksia on järjestetty edellä mainittujen lisäksi ainakin mm. Zürichissa ja Nürnbergissä.

Zürich

Zuerich_19.6.20

Nürnberg

Nuernberg_19.6.20_1

 

 

This entry was posted in Uutiset and tagged , . Bookmark the permalink.