Antifasistinen mielenosoitus Bremerhavenissa

BHVNaziDemo2

Lokakuun 17.päivänä fasistiset puolueet NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands, Saksan Kansallisdemokraattinen Puolue) ja Die Riechte (Oikeisto) järjestivät mielenosoituksen Bremerhavenin kaupungissa Saksassa protestina Bremenin osavaltion päätökselle kieltää Saksan keisarikunnan musta-valko-punaiset sotaliput, joita fasistit yleisesti käyttävät. Poliisien visusti suojelema fasistien 30 hengen mielenosoitus sai vastaansa 700 vastamielenosoittajaa koronarajoituksista huolimatta.

NPD on saksalainen 1960-luvulla perustettu fasistinen puolue, joka kannattaa rotuoppeja ja vastustaa liberaalia demokratiaa. Saksan sisäisen turvallisuuden viranomainen pitää puoluetta uhkana perustuslaillisille oikeuksille, ja puolueen kieltämistä on käsitelty useita kertoja – viimeksi vuonna 2016, jolloin oikeus kuitenkin katsoi puolueen ”liian vähäiseksi” uhaksi, vaikka totesi puolueen ideologian olevan perustuslakia vastaan. Die Riechte on niin ikään saksalainen fasistinen puolue, joka syntyi alunperin NPD:n kilpailijaksi vuonna 2012. Sen taustalla on tunnettuja ja useista rikoksista tuomittuja uusnatseja.

Poliisit suojelivat fasistien mielenosoitusta Theodor-Heuss Platzilla sankoin joukoin, uhaten hajottaa vastamielenosoituksen, elleivät osallistujat noudattaisi koronarajoitusten vaatimia turvavälejä – samalla, kun fasistien joukossa ei ollut tietoakaan turvaväleistä tai kasvomaskien käytöstä! Poliisi antoi myös fasistien liehuttaa kiellettyjä lippujaan – osoittaen jälleen kerran, kuinka näennäisiä Saksan valtion toimet fasismia vastaan ovat.

Fasistien mielenosoituksen päättyessä antifasistit pyrkivät tukkimaan kulkureitit ja pyrkivät kohti fasisteja. Poliisi alkoi jahdata antifasisteja ja vallankumouksellisia pamput käsissään ja pyrki saartamaan heidät, mutta ei onnistunut. Uudestaan fasistit ja antifasistit kohtasivat lähellä satamaa, jossa poliisi jälleen suojeli fasisteja ja kävi erään nuoren naisen kimppuun. Poliisi ilmoitti pidättäneensä yhden ja aloittaneensa neljä esitutkintaa, ja väitti mielenosoituksen sujuneen rauhallisesti peittäen omat taantumukselliset ja väkivaltaiset toimensa. Tapahtumat osoittivat, että Saksan poliisi käyttäytyy yhä aggressiivisemmin ja mielivaltaisemmin, käyttäen poliisivaltion keinoja antifasistisia joukkoja vastaan, suojellen fasisteja.

BHVNaziDemo1

BHVNaziDemo3

BHVNaziDemo4

This entry was posted in Uutiset and tagged . Bookmark the permalink.