100 vuotta Chilen kommunistisen puolueen perustamisesta

Julkaisemme epävirallisen suomennoksen chileläisten tovereiden kirjoituksesta El Pueblo-verkkosivustolta.

100 vuotta Chilen kommunistisen puolueen perustamisesta

1.päivä tammikuuta ja 2.päivä tammikuuta vuonna 1922 järjestettiin Rancaguassa Sosialistisen työväenpuolueen IV kongressi, joka muutettiin Chilen kommunistisen puolueen I kongressiksi. Tämä päivämäärän edustaa virstanpylvästä luokalle ja Chilen kansalle, tuolloin osana maailman proletariaattia ja kansoja, Luis Emilio Recabarren johtajuuden alla, maamme proletariaatti perusti kommunistisen puolueen, Kommunistiseen Internationaalin Chilen osastoksi.

Chilen kommunistit ja vallankumoukselliset muistivat tätä kunniakasta päivämäärää, nostaen 100 punaista lippua puolueen 100-vuotispäivän kunniaksi Santiagossa ja eri puolilla maata. Tämän aktion myötä, nyt kun uusi vuosi alkaa, järjestetään kokouksia ja muistojuhlia, korostaen tärkeää tehtävää puolueen rekonstituution eteen.

100 punaista lippua

Tammikuun 2.päivä laitettiin esille punaisia lippuja, sirpillä ja vasaralla, Santiagossa. Lippuja laitettiin esille eripuolille pääkaupunkia.

Tunteisiin menevä tapahtuma järjestettin Luis Emilion haudalla, Santiagon päähautausmaalla. Siellä laitettiin esille punaisia lippuja, sirpin ja vasaroin, pidettiin kunnioittavia ja loistokkaita muistopuheita ja esitettiin kansainväliset tervehdykset kommunisteilta.

Aktio muistutti kommunistisen puolueen periaatteiden merkityksestä, jotka hyväksyttiin 2.päivä tammikuuta 1922. On välttämätöntä muistaa mitä perustamisohjelmassa luki puolueesta: “vallankumouksellinen etujoukko, selkein päämäärin, tarkoin toimintaohjein” sen tarkoituksena on tuhota kapitalistinen yhteiskunta, organisoimalla sorretut luokat ja kouluttaa niitä proletariaatin diktatuurin siirtymävaiheesta kommunismiin asti. Tuo puolue, tuohon aikaan leniniläinen, ei voinut olla muu kuin kommuistinen puolue, Kommunistisen internationaalin Chilen osasto.

Opportunistit ja revisionistit sanovat, että vuonna 1922 puolue vain vaihtoi nimeään Sosialistisesta työväenpuolueesta kommunistiseksi puolueeksi, mutta pääosin sama organisaatio säilyi ja niin edelleen. Työväenpuolue perustettiin 1912 Recabarren johdolla, opportunistit ja revisionistit eivät pysty näkemään sitä virstanpylvästä joka saavutettiin 2.päivä tammikuuta 1922. He laittavat orgaanisen poliittisen edelle. He eivät ymmärrä, että vaikka kommunistinen puolue (Kommunistisen internationaalin Chilen osasto) säilytti Työväenpuolueen militanttiuden, se oli kuitenkin ideologisesti ja poliittisesti eri puolue. Puolue ei kauheasti ehtinyt kehittymään ennen kuin Recabarre kuoli vuonna 1924. Tämän jälkeen puolueen kehitystä hidasti oikeisto-opportunistinen linja, joka oli taipuvaista revisionismiin ja parlamentti kretinismiin.

Tarve jatkaa Chilen kommunistisen puolueen rekonstituutiotyötä, marxilais-leniniläis-maolaisena puolueena, joka pitää sisällään puheenjohtaja Gonzalon universaalit kontribuutiot on keskeinen tehtävämme. Tämän vuoksi me nostamme punaiset liput, joissa on sirppi ja vasara, siksi me levitämme näitä julisteita.

Myös muissa osissa Santiagoa ja maata tehdyissä aktioissa, maalauksissa ja julisteissa toistuu samat iskulauseet: Eläköön Recabarren 100 vuotias puolue! Alas revisionismi! Alas vale-kommunistinen puolue!

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.