Hoitajilta uusi lakkovaroitus

Hoitajien ammattiliitot Tehy ja SuPer jättivät torstaina (17.3) uudet lakkovaroitukset. Lakko koskee sairaanhoitopiirejä ja osaa niiden omistamista, sekä niitä lähellä olevia yhtiöitä ja osuuskuntia. Lakon on määrä kestää kaksi viikkoa ja sen piiriin kuuluisi noin 40 000 hoitajaa. Lakko on ilmoitettu alkavaksi perjantaina 1.päivä huhtikuuta, kello 6:00 ja päättyväksi perjantaina 15.päivä huhtikuuta, kello 6:00.

Hoitajien ammattiliitot antoivat jo aikaisemmin lakkovaroituksen, tuolloin lakon oli määrä alkaa 18.päivä maaliskuuta. Työministerinä oleva sosialidemokraatti Tuula Haatainen kuitenkin siirsi lakkoa, käyttäen valtiokoneiston oikeutta puuttua suomalaisten demokraattisiin perusoikeuksiin, kuten lakko-oikeuteen. Suomen kansan vastaisen lainsäädännön mukaan työtaisteluita voidaan siirtää kahdella viikolla, jos toimet kohdistuvat työalan laatuun ja laajuuteen nähden yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin ja vahingoittaisi yleistä etua. Tämäkin laki palvelee vain porvareita.

Hoitajien lakon siirtäminen osoittaa sen, että sosialidemokraattien johtama hallitus ei arvosta hoitajia pätkän vertaa. Hoitajista on kyllä hallitus korona-aikana puhunut paljon kauniilla sanoilla ja voivotellut heidän työtaakkaansa, mutta kun aletaan keskustelemaan heidän palkkojensa nostamisesta niin silloin kyllä muuttuu ääni kellossa. Hallituksessa ilmeisesti ajatellaan, että hoitajat elävät pelkästä pyhästä hengestä ja lämpimistä puheista.

Punalippu osoittaa kaiken solidaarisuutensa hoitajille, ja kehoittaa kaikkia vallankumouksellisia sekä oikeita demokraatteja toimimaan samoin. Jatkamme tilanteen kehittymisen seuraamista ja uutisoimme tulevaisuudessa kuinka hoitajien työtaistelu etenee.

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.