Kansainvälinen naistenpäivä maailmalla 8.3.2022

Kansainvälistä naistenpäivää vietettiin taistellen internationalismin ja maailmanvallankumouksen hengessä. Euroopassa naistenpäivän marsseissa korostui imperialististen sotien vastustaminen.

Brasilia

Banderollin tekstissä lukee suomeksi: Eläköön 8.päivä maaliskuuta! Eläköön kansainvälinen työläisnaistenpäivä!

Brasiliassa Porto Velhossa, Rondônian osavaltion pääkaupungissa, Kansannaisten liike (MFP) järjesti naistenpäivän tilaisuuden, jossa kuultiin puheita ja käytiin läpi naistenliikkeen historiaa sekä nykypäivän taisteluita. Tapahtumassa oli järjestäjinä mukana myös Vallankumouksellinen kansanopiskelijoiden liike (MEPR) sekä alkuperäiskansoihin kuuluvia opiskelijoita.

Kolumbia

Medellinin kaupungissa useat sadat naiset ja heitä tukevat miehet lähtivät kaduille osoittamaan mieltään. Joukot huusivat iskulauseita, joissa vaadittiin naisille oikeuksia. Vallankumoukselliset maalasivat myös venäläisen imperialismin hyökkäyksen Ukrainaan tukevia maalauksia. Joukot myös tekivät selväksi, että naisten on hylättävä vaalitouhuilu ja ryhdyttävä vallankumoukseen. Poliisi pyrki keskeyttämään marssin kyynelkaasulla, mutta epäonnistui tavoiteessaan, sillä kyynelkaasusta huolimatta joukot vain jatkoivat vallankumouksellisten laulujen laulamista ja marssismista.

Ukrainan kansa, kapinoikaa imperialismia vastaan!

Norja

Taistelukomitea muut vallankumoukselliset aktiovoituivat vahvasti kansainvälisenä naistenpäivänä Oslossa, Bergenissä, Trondheimissa ja Kristiansandissa. Aktivistit olivat useista eri kaupungeista ja paikalla oli myös tovereita ulkomailta. Yhdessä he nostivat korkealle punaisen lipun imperialismia ja patriarkaattia vastaan. Oslossa järjestettiin mielenilmaus, jossa piti puheen Bremenin Punaisten naisten komitean edustaja. Paikalla soitettiin musiikkia ja huudettiin iskulauseita, näitä olivat mm: “Taistele ja vastusta!”, “Torjukaa naisiin kohdistuva väkivalta!”, “Alas Venäjän aggressio Ukrainaa vastaan!”, “Kansainvälinen solidaarisuus!” ja “Venäjä, Nato, USA – kädet irti Ukrainasta!”

Oslo

Oslo

Kristiansand

Vennesla

Bergen

Trondheim

Trondheim

Ruotsi

Tukholmassa vallankumoukselliset osallistuivat naistenpäivän marssille. He kantoivat ylpeydellä punaista lippua ja banderollia jossa luki: “Proletaarinen feminismi, kommunismin puolesta!”.

Saksa

Berliinissä noin 300 aktivistia ja vallankumouksellista osallistui kansainvälisen naistenpäivän marssiin. Joukot tekivät äänekästä prostestointia hakkaamalla tyhjiä kattiloita kauhoilla. Tämä protestointi on yleinen nasiliikkeen tapa Latinalaisessa Amerikassa, tällä halutaan näyttää valtaapitäville, että kansa on nälissään. Monet paikalliset liittyivät protestiin spontaanisti, ja moni hakkasi kattilaa kauhalla ikkunasta, osoittaen solidaarisuutensa marssijoille. Vallankumoukselliset jakoivat lentolehtisiä joissa tuomittiin venäläisen imperialismin hyökkäys Ukrainan kansaa vastaan. Marssilta lähti myös kulkue joka vei ruusuja toveri Clara Zetkinin muistomerkille. Huomionarvoista on, että paikalliset parlamenttivasemmiston edustajat pyrkivät demonisoimaan ne tahot jotka veivät kukkia toveri Zetkinin haudalle. Parlamnetaarisen kretinismin mädännyttämät ainekset pyrkivät omissa puheissaan madalloittamaan toveri Zetkinin, vallankumouksellisesta bolshevikista joksikin epämääräiseksi yleishumanistiksi.

Bremenhavenissa Punaisten naisten komitea järjesti kansainvälisenä naistenpäivänä mielenosoituksen, jossa vastustettiin venäläisen imperialismin hyökkäystä Ukrainaan. Mielenosoituksessa vaaditiin myös kaikkien saksalaisen imperialismin asevoimien vetämistä pois Itä-Euroopasta ja kaikkialta maailmasta. Useat paikalliset tulivat keskustelemaan vallankumouksellisten kanssa ja olivat iloisia nähdessään punaisia lippuja, joissa oli sirppi ja vasara tunnus.

Venäläisen imperialismin hyökkäys Ukrainaan näkyi myös Ruhrin alueella kansainvälisenä naistenpäivänä. Paikalliset vallankumoukselliset olivat erityisen aktiivisia. He tekivät maalauksia, laittoivat esille banderolleja sekä osallistuivat marssille. Marssilla vallankumoukselliset jakoivat Punaisten naisten komitean julkilausumaa, jossa tuomitiin imperialistiset sodat. Ruhrin alueella oli juuri tuolloin käynnissä lakko naisvaltaisilla sosiaali- ja koulutusaloilla. Voit lukea julkilausuman suomeksi täältä.

 

 

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.