Kansanasianajaja Lenir Correia on väärin perustein rikoksesta syytettynä

Julkaisemme epävirallisen suomennoksen brasilialaisen uusdemokraattisen sanomalehden A Nova Democracian (AND) uutisesta asianajaja Lenir Correia Coelhon syytteitä koskien. Alkuperäinen uutinen luettavissa portugaliksi täällä.

Kansanasianajaja Lenir Correia Coelhoa, joka on ollut tunnettu ihmisoikeustaistelija jo yli 20 vuotta, syytetään Rondônian vallassa olevan luokan toimesta “rikollisjärjestön” johtajaksi. Lenir Correia on joutunut vainon kohteeksi, koska taantumuksen mukaan hän johtaa Rondônian talonpoikia ja köyhää kansaa “hyökkäämään yksityisille mailla Rondônian osavaltiossa”.

Perusteettomat syytökset huipentuvat syytteeseen rikoksesta. Tämä on suora hyökkäys sitä vastaan, että demokraattiset asianajajat voisivat vapaasti harjoittaa tehtäviänsä, tämä oikeus on turvattu itse vanhan valtion perustuslaissakin. Rondôniassa on käynnissä kampanja, jossa pyritään kriminalisoimaan kansanliikkeet.

Oletettu rikollisjärjestöon todellisuudessa kansanliike, joka pyrkii järjestämään viljelymaata köyhille talonpojille. Miljoonilta perheiltä evätään oikeus maahan suurtilallisten lakien puitteissa.

Epäoikeudenmukainen prosessi

Brasilian kansanasianajajien yhdistys (Abrapo) julistaa tuomitsevansa sen, että: “epätoivoisessa yrityksessään kriminalisoida sosiaaliset liikkeet ja kansanvallan nousu, Rondônian osavaltio laittaa poliisinsa sekä oikeuslaitoksensa hyökkäämään kansanasianajajia ja talonpoikaisliikettä vastaan. Näin se näyttää tempuillaan, että sen suurin vihollinen ovat ne jotka taistelevat viljelymaan puolesta“.

Abrapo:n mukaan oikeusjutun todisteetovat erittäin heikkoja, ja koko prosessi kansan puolustamisen kriminalisoimiseksi on rakennettu poliisin järjettömiin sepustuksiin. Abrapolla on ote oikeuden pöytäkirjoista, jossa poliisin tiedustelunmukaan joku kutsuu asianajajan kotiinsa ja asianajaja vastaa: Hyvää iltapäivää! Saavumme huomenna, OK! Kiitos“. Toisella kohdassa jossa todistellaanLenir Correian olevan rikollisjärjestönjohtaja, eräs henkilö kertoo jotain yleisesti asianajajan suorituksista ammatissaan.

Osallistuminen kuulemistilaisuuteen

Jatkuvan hyökkäyksen edessä Abrapo kutsuu kaikkia poliittisia toimijoita, organisaatioita ja demokraatteja osallistumaan kansanasianajaja Lenir Correiaa vastaan nostettujen rikosoikeudellisten syytteiden kuulemistilaissuuteen. Kuulemistilaisuus järjestetään, 9. ja 10.päivä keskuuta, kello 10:00 (Manauksen aikaa). Osallistumiseksi on välttämätön lähettää viesti yhdistykselle Instagramissa tai sähköpostitse: abrapojiparana@gmail.com

Kansanasianajajan urakehityksestä

Kansanasianajaja Lenir Correialla on maatalouden lainsäädännön maisterin ja tohtorin tutkinnot (PPGDA/UFG). Hän on maatalouden kysymysten tutkija ja on työskennellyt yli 20 vuotta talonpoikien kansanliikkeiden puolustamiseksi. Lenir on myös Abrapon ja Kansanasianajajien kansallisen verkoston (RENAP) jäsen.

Hän puolusti oikeudessa Tiago dos Santos- ja Ademar Ferreira-leirien köyhiä talonpoikia, ja tämän jälkeen hänen talonsa ratsattiin 21.-23.marraskuuta. Tämä oli osa niin sanottua Canaã operaatiota. Tämän operaation kolmannen vaiheen suorittivat Organisoidun rikollisuuden vastaisen II:n poliisilaitoksen (Drago) agentit, komentajanaan fasistikuvernööri Marcos Rocha, hänen julkisen turvallisuuden sihteeri José Hélio Cysneiros Pachá (talonpojat ovat antaneet hänelle lempinimen Santa Elinan teurastaja) ja militaristien hallitus, Bolsonaro sekä kenraalit.

AND:n haastattelussa eräs asianajaja kertoi, että poliisien viemän henkilön arvo on mittaamaton, mutta ne eivät voineet viedä arvokkuuttamme. Asianajaja myös julisti, että he eivät lopeta työskentelyään pouolustaakseen kansan oikeuksia.

Lenirin tapaus osoittaa, että vanha valtio pitää Köyhien Talonpoikien Liittoa (LCP) vihollisenaan numero yksi. Lenir on julistanut: ” Tämä vihollinen ei ole rosvo, se on sosiaalinen liike taistelussa maasta. Tässä prosessissa se (vanha valta) kriminalisoi kaikki, jotka puolustavat sitä (LCP).”

Joulukuussa 2021 Rondnian ja Rio de Janeiron osavaltissa järjestettiin solidaarisuustyötä Lenir Correialle yhdessä Tiado dos Santos- ja Ademar Ferreira-leirien talonpojille. Solidaarisuustoiminta keräsi yhteen useita kymmeniä demokraatteja.

This entry was posted in Yleinen and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.