Solidaarisuudenosoitus Ranskan valtion sortotoimenpiteiden johdosta

Käännös demvolkedienen artikkelista “Solidarity in face of the repression of the french state” – alkuperäisen tekstin julkaisupäivä 20.02.2019

Viha ja suuttumus lankesi Ranskan valtion ja sen tekemien reformien niskaan monenlaisten toimien muodossa – lakoista tiesulkuihin ja mielenosoituksiin, maankattavaan poliisinvastaiseen mellakointiin asti, sekä kohdennettuihin iskuihin valtion instituutioita vastaan – nämä suuret kamppailevien joukkojen purkaukset nimettiin “Keltaliiveiksi”. Näiden laajojen kamppailujen edessä valtio tähtää murtamaan kansan taistelumielialat sortotoimenpiteillä ja kohdistamalla näitä toimia kaikista edistyksellisimpiin, kuten nähtiin G20:n vastaisessa kamppailussa.

Viimeisimpien kamppailujen kuukausina Ranskassa tuhannet ihmiset ovat kohdanneet suoran ja brutaalin poliisiväkivallan päähän tähdättyinä pampuniskuina, joukkojen keskelle ammuttuina kranaatteina, sekä siviilipukeisten poliisien pippurisumutteena. Enemmän kuin 8 400 ihmistä on pidätetty ja vähintään 1 800 tuomittu vakavin syyttein.

Kaiken tämän keskellä seisovat ranskalaiset vallankumoukselliset, jotka pysyvät vankkoina kamppailujen eturintamassa. Taantumuksen toimesta meiltä vietyjen puolustamiseksi ovat toverimme Ranskassa ottaneet kantaa poliittisien vankien puolesta aikaisemmin, kuten George Ibrahim Abdhallan puolesta, tai pelkurimaisesti tapetun PDPP:n [eng. NDFP = National Democratic Front of the Phillippines, suom. Filippiinien Kansallinen Demokraattinen Rintama, toim.huom.] konsultin Randy Felix Malayon puolesta, kuten myös niiden puolesta, jotka ovat lukittuina vankiloihin Ranskan valtion toimesta tai vanhan naisen puolesta, joka kuoli Marseillessa kotinsa romahdettua hänen niskaansa poliisin ampuman kranaatin vaikutuksesta viime joulukuussa, kun poliisi hyökkäsi “keltaliivien” kimppuun.

Nyt, kuten La Cause du Peuple -lehti on raportoinut viimeisimmässä numerossaan eilen [19.02. toim.huom.], Ranskan valtio vainoaa erityisesti tovereita, jotka ovat tekemisissä vallankumouksellisen politiikan kanssa. Näin on asian laita myös tapauksessa, jossa uutislehden sympatisoija nähtiin pelastamassa haavoittunutta henkilöä keskellä kamppailua raahaamalla hänet turvaan piittaamatta omasta turvallisuudestaan. Murskatakseen kamppailevan kansan hengen ja vangitakseen kansan asialle kaikista omistautuneimmat, tämä toveri valittiin poliisin kohteeksi myöhemmissä kamppailuissa ja pidätettiin 5:nä päivänä helmikuuta Place de la Concordella Pariisissa.

Solidaarisuutta kaikille syytetyille liikkeessä!

Vallankumouksellisuus ei ole rikos!

This entry was posted in Käännökset, Maailma. Bookmark the permalink.