Libya: Pakolaisten pommittaminen ja imperialistien syyllisyys

Julkaisemme käännöksen demvolkedienen julkaisemasta uutisesta, koskien viimeviikkon keskiviikkona (3. Heinäkuuta) tapahtunutta imperialistista verilöylyä, jossa vähintään 44 ihmistä sai surmansa ja 130 haavoittui, kun taivaalta satoi pommeja keskelle imperialistista riistoa pakenevien ihmisten keskitysleiriä.

–  Toimitus

Pakolaisten intertointileiriin lähellä Libyan pääkaupunkia Tripolia kohdistuneen ilmaiskun jälkeen, mikä vaati yli 40 kuolonuhria, kaikki konfliktin osapuolet kiistävät osallisuutensa tähän sotarikokseen. Sitä ei ole vielä pystytty selkeästi määrittämään, että oliko osallisena Libyan yhtenäisyyshallituksen joukot, jotka saatettiin valtaan vuonna 2011 NATON sodalla Yhdysvaltojen, ainoan hegemonisen ja maailman kansojen pääasiallisen vihollisen, sekä Ranskan suojeluksessa. Vai oliko kyseessä luopio kenraali Haftarin joukot, joka on nyt USA:n kannattama. Molemmat, hallitseva Libyan presidentti ja entinen CIA:n työntekijä Haftar kiihkeästi kieltävät tämän. Vaikka se on selvää, että se oli kapinallisjoukot, jotka oikeasti halusivat osua läheiseen hallitusmyönteisten miliisien tukikohtaan.

Mutta mikä on varmaa, on se, että pääsyyllinen on eri imperialistiset fraktiot, jotka hyväksyvät maastakarkoitukset, kidutukset ja murhat silmääkään räpäyttämättä kamppailussa hiukan suuremman kakkusiivun puolesta. Tämä koko lohduton tilanne Pohjois-Afrikan valtiossa on seurausta NATO:n hyökkäyssodasta vuonna 2011 silloisen hallitsijan ja Venäjän liittolaisen, Gaddafin, vallastasyöksemiseksi. Siitä lähtien Libya on ollut maana täydellisen epävakauden tilassa, jota ylläpidetään keinotekoisesti, jotta kansa olisi helpommin hallittavissa ja helpommin riistettävissä. Käskynalaisia imperialisteja kiinnostavat erityisesti suuret öljyvarannot. Edelleen, Pohjois-Amerikkalaisella imperialismilla on suuret tarpeet hallita maata, käyttääkseen sitä sotilaallisena sillanpääasemana Pohjois-Afrikassa edelleen laajentaakseen hegemonista asemaansa.

Mutta EU:n imperialistinen liittouma jahtaa omia etujaan Libyassa, mikä vie meidät paljon syvemmälle kysymyksessä syyllisyydestä ja ammentaa meille suurempaa selkeyttä tähän kysymykseen. FRG:n (Saksan liittotasavalta, suom.) johdon alaisuudessa, sekä Italian imperialismin vahvalla tuella, EU on pakottanut Libyan nukkehallituksen kahdenkeskisiin sopimuksiin koskien niin kutsuttua laitonta maahanmuuttoa. Joten Libyan yhtenäisyyshallitus on velvollinen tekemään kaikkensa pysäyttääkseen pakolaisten virran, jotka pakenevat terrorismia ja imperialistien riistoa, Välimeren kautta Eurooppaan. Siksi Italian valtio tukee myös nykyistä hallitusta, kuten Saksan Liittotasavalta: ei niin avoimesti, mikä on yksi syy saksalaisen ja Jenkki-imperialismin väliselle jännitteelle.

Se mihin porvarillinen media viittaa kerta toisensa jälkeen pakolaisleirinä, ei ole mitään muuta kuin intertointileiri, mitkä ovat suuren mittakaavan keskitysleirejä ihmisille, jotka ovat syyllistyneet rikokseen, toivoon paremmasta elämästä. Libyan poliisi, sekä armeija pidättää ja vangitsee pakolaisia. Näitä leirejä ympäröi korkeat piikkilankaiset aidat ja niitä vartio raskaasti aseistetut turvallisuusjoukot. Tämän lisäksi Libyan Rannikkovartiosto yhteistyössä Frontex:in ihmismetsästäjien kanssa maalittaa pakolaisveneitä, aiheuttaen enemmän ja enemmän ruumiita Välimerelle, suurimmalle joukkohaudalle. On olemassa myös raportteja turvallisuusjoukoista, jotka ovat väitetysti ampuneet vankeja samaisena iltana, jolloin ilmaiskut tapahtuivat. Nämä seikat osoittavat enemmän kuin selkeästi, että kaikki tämä kurjuus on seurausta Euroopan ja Yhdysvaltojen imperialistisen suurporvariston voitontavoittelusta.

Tämän seurauksena Libyan yhtenäisyyshallitus haluaa sulkea kaikki intertointileirit ja vapauttaa niiden vangit. Tarkkoja lukuja ei tiedetä, mutta on varmaa, että silloin sadat tuhannet ihmiset jatkavat matkaansa kohti Eurooppaa. Miten imperialistit siihen reagoivat, sen aika näyttää. Mutta varmasti, heidän vastauksensa tulee olemaan kohdistettu maailman kansoja vastaan.

7. Heinäkuuta, 2019

 

This entry was posted in International, Maailma, Uutiset, Yleinen. Bookmark the permalink.