Uutisraportti alkaneelta vuodelta

Punalipun toimitus julkaisee uutisraportin alkaneelta vuodelta. Raportti käsittää uutisia kansan kamppailuista Brasiliassa, jossa potilaat ovat mobilisoituneet kaduille vaatien elämänehtojensa kunnioittamista, missä oikeutetun vihan voimistavat asukkaat osoittavat mieltään julmaa taantumuksellista väkivaltaa vastaan. Intiassa on koettu yksi historian suurimmista yleislakoista, jonka takana on ollut maanlaajuinen ammattiyhdistysliike ja mikä on mobilisoinut jopa 250 miljoonaa ihmistä lakkotaisteluun. Myös Ranskassa ollaan koettu jo neljäs yleislakko hyvin lyhyessä ajassa, mikä ajaa Ranskan taantumuksellista valtiota ahtaalle ja aseistamaan itseään vastareaktiona kansan kasvaneelle militantille kamppailulle. Saksan liittotasavallassa ollaan todistettu jokavuotinen mobilisaatio Saksan kommunistisen puolueen johtajien ja perustajien muistopäivänä, sekä suuren Leninin kunniaksi, mikä on yhdistänyt Kansainvälistä kommunistista liikettä ja taonnut sitä proletaariseen internationalismiin.

BRASILIA – Potilaiden mielenosoitukset ja lahtareiden raukkamainen talonpoikien murhaaminen

Tammikuun 2. päivänä useat Macapán päivystyssairaalan potilaat ovat osoittaneet mieltään pitkiä jonotusaikoja vastaan välttämättömään hoitoon pääsemisessä, jossa potilaat joutuvat toistuvasti odottamaan jopa kolme kuukautta.

Vammojaan ja sairauksiaan uhmaten potilaat protestoivat sairaalan ulkopuolella ja pystyttivät palavista renkaista tiesulkuja, päästäen vain kiireelliset ambulanssikuljetukset läpi. Möys sairaalaan hoitohenkilökunta on osoittanut tyytymättömyyttään riittämättömiä palkkoja ja kehnoja työolosuhteita vastaan pitkin syksyä ja kevättä viime vuonna.

 

Samana päivänä 2. Tammikuuta Barroson naapuruston asukkaat Fortalezassa ovat osoittaneet mieltään sotilaspoliisin mielivaltaista väkivaltaa vastaan. Viime vuoden joulukuun 28. päivänä sotilaspoliisi rynnäköi parturi Aldicélio da Silva Frazaon asuntoon, jossa he kiduttivat tätä siihen pisteeseen asti, että hän pyörtyi ja joutui tehohoitoon. Sotilaspoliiisi jatkoi vielä Aldicélion piinaamista sairaalassa aina hänen kuolemaansa asti 1. tammikuuta.

Tämön murhan johdosta ja syyllisten rankaisemiseksi yli sata alueen asukasta marssivat kaduille ja pystyttivät palavia barrikadeja. Tähän poliisi on vastannut kyynelkaasulla ja kumiluodeilla.

5. päivä tammikuuta 5 raskaasti aseistettua ja naamioitua siviilipoliisia tunkeutuivat Cedron yhteisöön vedoten “etsintäkuulutukseen” ja kysellen Fernandesin perheen perään. Sitten he rynnäköivät perheen asuntoon ja teloittivat useilla päähän tähdätyillä laukauksilla Celino Fernandesin ja hänen poikansa Wanderson de Jesus Rodriques Fernandesin hänen lastenlastensa ja vaimonsa silmien edessä. Molemmat heistä ovat olleet poliittisia vankeja aikaisemmin, koska he ovat osallistuneet talonpoikien kamppailuun maananastuksia vastaan.

Viimeaikaiset kehitykset talonpoikien kamppailussa Ararin kunnassa Maranhãon osavaltiossa Koillis-Brasiliassa ovat osa monta vuotta jatkunutta vastarintaa maananastuksia vastaan Cedrossa. Tässä kamppailussa on osallisena erään tuomarin perhe, joka laiduntaa karjaansa alueen asukkaiden viljelymailla, tehden niistä viljelykelvottomia. Kun vastarinta näitä toimija vastaan on kiihtynyt viime vuosina oikeuslaitos, julkinen syyttäjä ja Maranhãon osavaltion hallitus yhdessä suurten tilanherrojen ja niiden kanssa, jotka alueella tekevät maananastuksia, toteuttivat lavastuksen talonpoikia vastaan, mikä johti usean talonpoikaisliikkeen aktiivisen jäsenen vangitsemiseen.

Näiden joukossa ei ollut pelkästään Celina ja hänen poikansa, vaan myös hänen tyttärensä Adriana de Jesus Rodrigues Fernandes, joka on paikallisen Quilombola assosiaation puheenjohtaja Cedrossa. Vasta maanlaajuisen kamppanjan jälkeen heidän vapauttamisensa puolesta nämä poliittisen vangit vapautettiin 70 päivän vangittunaolon jälkeen. Nähtävästi kostona tälle ja karmean esimerkin antamiseksi muille talonpojille, jotka ovat aktiivisia talonpoikaisliikkeissä maakysymyksen ratkaisemiseksi, nämä aikaisemmin juonittelevat tahot ovat koonneet ja lähettäneet kuolemanpartion talonpoikien päänmenoksi.

Kaikki tämä katala juonittelu ja murhaaminen paljastetaan julkilausumassa (portugaliksi), jonka on allekirjoittanut 40 demokraattista, edistyksellistä ja vallankumouksellista organisaatiota. Tuomitsemme tämän naamioitujen asemiesten pelkurimaisen hyökkäyksen talonpoikien aseettomia johtajia ja aktivisteja vastaan, mikä palvelee osavaltion paikallisia virkailijoiden ja suurporvariston etuja.

INTIA – Yleislakko

 

Tammikuun 8.päivänä yli 250 miljoonaa ihmistä Intiassa pysäyttivät työnteon ja protestoivat Intian valtion yksityistämissuunnitelmia, työttömyyttä ja kurjia elinolosuhteita vastaan.

Yleislakkokutsu sai tukea lähes kaikilta liitoilta Intiassa, sekä monilta edistyksellisiltä järjestöiltä. Kaikki valtion instituutiot, useimmat kaupat, koulut ja yliopistot pysyivät kiinni lakon seurauksesta. Tämän lisäksi paikallis- ja kaukoliikenne sai osansa ja liikenne maanteillä pysähtyi. Barrikadeja pystytettiin useilla maalaisalueilla ja renkaita sytytettiin tuleen. Jharkhandin ja Chhattisgarhin osavaltioissa, joissa Intian kommunistinen puolue (maolainen) on erityisen vahva, kaivostoiminta pysäytettiin kokonaisuudessaan tuona päivänä. Näin uutisoivat ammattiyhdistysliikefederaatiot, mutta Intian hallitus kiivaasti kieltää tämän.

Taisteluita on myös raportoitu Länsi-Bengalissa, missä mielenosoittajat ovat väitetysti sytyttäneet busseja ja poliisiautoja tuleen, sekä vahingoittaneet useita rakennuksia. On myös raportteja hyökkäyksistä poliisin kimppuun kivillä ja tulipommeilla. Turvallisuusjoukot ovat käyttäneet kyynelkaasua ja kumiluoteja.

Vaikka revisionistit yrittävät – kuten yleensä – kaapata kansan oikeutetun vihan, tämä lakko todistaa, että vallankumous on päätendenssi myös Intiassa. Melkein joka viides Intian asukas otti osaa tähän lakkoon.

 

RANSKA – Uusi yleislakko lamaannuttaa maan

Torstaina 9. päivä tammikuuta uusi yleislakko lamaannuttaa julkisen elämän Ranskassa. Yli 1,7 miljoonaa ihmistä otti osaa mielenosoituksiin Ranskan valtiota vastaan.

Joulukuun alusta lähtien miljoonat ovat toistuvasti marssineet kaduille osoittamaan tyytymättömyyttään suunniteltua eläkereformia vastaan. Torstaina nähtiin neljäs yleislakko puolentoista kuukauden sisällä. Työntekijät julkisissa palveluissa, opettajat, työläiset vähittäismyynnissä, ateriapalveluissa ja teollisuudessa lopettivat työnteon. Julkisen liikenteen työläiset ovat olleet katkeamatta lakossa joulukuun alusta lähtien, millä on ollut massiivisia seurauksia Ranskan valtiolle ja porvaristolle.

Pariisissa mielenosoittajien ja poliisin väliset kamppailut ovat johtaneet 16 poliisin loukkaantumiseen ja usean mielenosoittajan pidätykseen.

Johtuen kansan jatkuvasta militantista kamppailusta Ranskan valtio päivittää sen asearsenaalia. Viime syyskuun puolivälistä lähtien hallitus on jo tilannut suuria määriä niinkutsuttuja “LBD”-kumiluoteja. Nämä ammukset lähtevät kivääristä 300km/h nopeudella, mikä vastaa 20 kiloisen tiiliskiven pudottaminen metrin korkeudelta. Tilastojen mukaan joulukuuun puolivälistä sadat ihmiset ovat vakavasti luokkaantuneet poliisin toimesta, 25 on menettänyt silmän ja 5 käden. Mutta kasvaneet valtion sortotoimenpiteet ja valtion harjoittama väkivalta ei heikennä oikeutettua kapinaa, vaan päinvastoin.

SAKSA – Lyhyt raportti Luxemburg-Liebknecht-Lenin-mielenosoituksesta

Tämän vuoden tammikuun 12. päivänä, kuten jokaisena vuotena, tuhannet kerääntyivät muistamaan Saksan kommunistien puolueen johtajia ja perustajia, jotka murhattiin taantumuksen toimesta, sekä suurta Leniniä.

Tänä vuonna Berliinin internationalistinen kollektiivi organisoi blokin, jota leimasi tarve uudelle kansainvälisellle organisaatiolle, joka yhdistää kommunistit. Vallankumouksellisia eri maista ja useista Saksan liittotasavallan kaupungeista ottivat osaa tähän blokkiin. Kaikille osaanottaneille tovereille oli erityisen mieluisaa nähdä Irlannin vallankumouksellisen tasavaltalalisliikkeen lipun liehuvan keskellä blokkia.

Blokki näyttäytyi kurinalaiselta ja taisteluvalmiilta. Siellä oli useita tunnuksia, kuten “Vain aseisiin tarttuneet joukot luovat sosialismin” ja “Kuolema imperialismille! Kansansota kommunismiin asti!”.

Lyhyissä puheissa viitattiin muunmuassa Brasilian kehittyvään tilanteeseen, kampanjaan puheenjohtaja Gonzalon elämän puolustamiseksi, jota jatkettiin tunnuksella “Puolustakaa puheenjohtaja Gonzalon elämää!”, sekä keskittyi tarpeeseen jälleenrakentaa Saksan kommunistinen puolue. Kuultiin myös kontribuutioita murhatun työläisen Adel B:n tapaukseen, jota alleviivasi tunnus “Adel B., se oli murha!”.

Tärkeä proletaarisen internationalismin ilmentymä oli läheinen liittolaisuus Berliinin internationalistisen kollektiivin ja TKP/ML:n tovereiden välillä, jotka lietsovat raivokasta ja johdonmukaista kamppailua oikeistolikvidationismia vastaan kommunistisessa liikkeessä Turkissa. Periaatteellinen asenne, taisteluhenki ja päättäväisyys palvella proletaarista maailmanvallankumousta, jota TKP/ML:n toverit osoittivat, on Saksan kaltaisessa maassa, jossa laillisuuus ja MLDP-revisionistien perässälaahustaminen ovat olleet vuosikymmenet Turkin vallankumousliikkeen ominaispiirteitä, vahvistuu, se on tuoretta ja punainen tuulahdus, joka on lupaava tulevaisuudelle. Osaanotosta on raportti turkinkielisellä nettisivulla LINK.

Joitain uusia yhteiyksiä saatiin muodostettua myymällä sanomalehtiä ja keskusteluilla. Kokonaisuudessan osallistumista LLL-mielenosoitukseen voidaan pitää menestyksenä vallankumoukselliselle liikkeelle, joka on itsevarma ja rohkea Saksan liittotasavallassa mitä tulee sen tehtäviin tulevaisuudessa.

This entry was posted in Maailma, Uutiset, Vuosipäivät, Yleinen and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.