UUTISRAPORTTI: Kansanjoukkojen kamppailu imperialismia vastaan uhmaa koronapandemiaa

Punalipun toimitus julkaisee uutisraportin maailmalta, jossa sorretut kansat ja vallankumoukselliset kamppailevat riippumatta koronaviruksesta, sekä taantumuksellisten valtioiden asettamista poikkeuslaeista, että porvarillisdemokraattisten oikeuksien rajoittamisesta.  Raportti sisältää uutisia maalis-huhtikuulta kansan kamppailuista Intiassa, Brasiliassa, Chilessä, Meksikosta, Nigerissä, Afganistanissa, Ranskassa, Itävallassa ja Saksassa.

RANSKA

14.3. Ranskassa nk. “keltaliivit” ovat protestoineet koronaviruksesta huolimatta. “Keltaliivien” viikottaiset mielenosoitukset ovat jatkuneet vuoden 2018 lopusta tähän päivään asti, toisinsanoen yhteensä 70 mielenosoitusviikonloppua. On siis luonnollista, että kansan oikeutettu kamppailu Macronin taantumuksellista hallitusta, kansanvastaista politiikkaa ja Ranskan vanhaa valtiota vastaan jatkuu edelleen, poikkeuslaista ja viruspandemiasta huolimatta.

Ranskan vanhan valtion sisäministeri Christophe Castaner on kieltänyt joukkokokoontumiset yli 100 ihmiseltä. “Keltaliivien” mielenosoituksessa nähtiin useita satoja mielenosoittajia kiellosta huolimatta. Toisaalta myöskään taantumuksellinen väkivaltakoneisto vähät piittaa omien isäntiensä säätämistä laeista, sillä kaduilla nähtiin jopa tuhansia mellakkapoliiseja.

Kansa kamppailee kaduilla viruspandemiasta huolimatta. Mitä taantumus tarjoaa kansalle? Vaalifarssin. Tämä ei kansaa kiinostanut. Ranskan presidentti Macron halusi pitää kunnallisvaalit (15.3.) siinä uskossa, että kansa vaivautuisi terveytensä uhalla osallistumaan hallitsevan luokan vaalifarssiin. Lopputuloksena kunnallisvaalien äänestysaktiivisuus jäi ennätyksellisen alhaiseksi. Erotus viimevaaleihin oli peräti 16 prosenttiyksikköä, mikä tarkoittaa 39% äänestysaktiivisuutta. Tämä on iloinen uutinen ja täysin oikeutettua, sillä kaikki muu paitsi valta on illuusiota ja tätä valtaa ei äänestyslipukkeella saada, vaan se kasvaa kiväärin piipusta.

Lähteet: https://yle.fi/uutiset/3-11257945 https://www.rt.com/news/483129-yellow-vest-protest-coronavirus-video/ https://www.newepoch.media/single-post/2020/03/16/FRANCE—Yellow-vests-protests-despite-Corona-Virus

ITÄVALTA

18. maaliskuuta yläitävaltalaisen Linz-Bindermichl-Keferfeld -yhtiön työläiset aloittivat usean tunnin mittaisen ulosmarssin vastauksena taantumuksellisen valtion päätökselle kieltää julkiset kokoontumiset, vaikka työläiset joutuvat edelleen kokoontumaan työpaikoilleen. Ulosmarssin syyksi on kerrottu “pomojen vastuuton käytös”. Kuten monissa muissa yhtiöissä (esimerkiksi BIC:n tehdas Kreikassa, lue työläisten kirje täältä) työläisten terveys ja toimenpiteet terveyden turvaamiseksi ovat porvaristolle toissijaisia lisäarvon tuottamisen ja voittojen realisoimisen rinnalla. Työläisten huoli omasta ja perheidensä terveydestä on oikeutettua, siksi myös ulosmarssit ja lakot ovat oikeutettuja, sillä porvaristo vähät välittää muusta kuin omasta pääomastaan!

Lähde: https://www.newepoch.media/single-post/2020/03/22/AUSTRIA-%E2%80%93-Workers-on-strike

SAKSA

Vallankumoukselliset Saksassa, mukaanlukien “Aloite poliittisten vankien vapauttamiselle – Bremen” olivat järjestämässä mielenosoitusta 21.3., jonka tarkoituksena oli mobilisoitua jokavuotisen “poliittisten vankien päivän” nimissä, jota vietetään virallisest 18.3. Saksan Liiittotasavallassa. Mielenosoituksen oli tarkoitus kokoontua kello 1300 noin 10-15 ihmisen vahvuudella Domsheidessä Bremenissä. Mielenosoitus oli saanut virallisesti luvan jo kaksi viikkoa ennen määrättyä päivää, mutta mielenosoituslupa peruutettiin viime hetkellä – tarkemmin sanottuna kaksi päivää ennen ilmoitettua ajankohtaa puhelimitse Bremenin yleistäjärjestystä valvovan viranomaisen, Rouva Konken toimesta, joka ilmoitti syyksi kaikessa yksinkertaisuudessaan “koronaviruksen”. Tämä on potaskaa.

Tästä kiellosta riippumatta useat vallankumoukselliset kokoontuivat Domsheideniin. Heitä odotettiin, nimittäin lukuisten poliisipakujen voimalla; pidätetyille omansa ja kaksi tarkkailuajoneuvoa, suhteutettuna yhteensä enemmän kuin yksi ajoneuvo mielenosoittajaa kohti. Koko paikkka oli poliisin miehittämä, minkä takia kokoontuminen oli peruutettava. Juroa. Kysymys ei ollut sattumasta, niinkuin saksalaiset toverit meille kertovat. Poliisi tiesi missä mielenosoitus pidetään ja mikä sen tarkoitus oli. Poliisi noudatti ylhäältäpäin saatuja ohjeita, eikä mistään juridisesta selvityksestä ole tietoakaan. Nämä rankat toimet ovat kuvaavia ja sopivat siihen, että poikkeuslakeja on vallankumouksellisten toimesta uhmattu ensimmäistä kertaa.

On selvää, että valtaa pitävät pelkäävät joukkoja. He kumoavat perustuslailliset oikeudet, tässä tapauksessa kokoontumisvapauden, niin Saksassa kuin myös Suomessa. Mikä on vallankumouksellisten rooli, näin vastaavat saksalaiset: nöyrtymisen sijaan on kehitettävä poliittisia aktioita ja tuomittava imperialistinen valtio, joka ei noudata edes omia lakejaan.

Toverimme saksassa muistuttavat ja tähän myös Suomessa yhdymme, että vappu, 1. Toukokuuta on meidän päivämme, maailman sorrettujen kansanjoukkojen ja kansainvälisen työväenluokan kamppailun päivä, jota ei voi kieltää. Ei edes “koronakriisiin” vetoamalla. Päinvastoin.

Lähde: http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/europa/3729-bremen-public-order-office-bans-permitted-rally

INTIA

Kansansota jatkuu Intiassa koronapandemiasta ja Intian vanhan valtion asettamista poikkeustoimista huolimatta – kuinkas muutenkaan? Kun kansansota on kerran aloitettu, ei sitä pysty enää pysäyttämään. Vuosikymmenien aseellisen kamppailun karaisemalla Kansan vapautussissiarmeijalle, jota Intian kommunistinen puolue (maolainen) johtaa ja jolla on kansanjoukkojen tuki, mikä on historiaa tekevä voima, minkä edessä koronavirus on vain yksi paperitiikeri muiden joukossa.

Aktiot ovat jatkuneet vanhaa Intian valtiota vastaan. Tiistai-iltana 24. maaliskuuta Telenganan alihankkija Bijapurissa Chattisgarhin osavaltiossa tapettiin. Hän oli vastuussa rakennustöiden ohjaamisesta osana tieprojektia Cherakdoddin ja Bandarpallen alueiden välillä. Projektin tarkoituksena on virallisesti “suojella sademetsiä” lunastamalla maita osavaltiolle, mutta sen todellinen tarkoitusperä on tehostaa vastavallankumouksellista sotaa kansansotaa ja maolaisia vastaan, sekä kiihdyttää kansanvastaista terroria. Iskussa sissit polttivat onnistuneesti kaksi rekkaa ja maansiirtokoneen ennen vetäytymistään tapahtumapaikalta.

Taantumus käyttää koronaviruspandemiaa myös omaksi hyväkseen maolaisten mustamaalaamiseksi. Jharkhandin osavaltion poliisiviranomaiset ovat julkisesti spekuloineet, että vanhan valtion ja KVSA välille olisi muodostunut “hiljainen aselepo” viruspandemian johdosta, mikä viittaisi siis sissien kapitulaatioon. Tämä on empiirisen todistusaineiston valossä räikeä valhe ja täydellisen järjestä vapaa väite.

Odishan osavaltiossa viranomaiset ovat taas varoittaneet väestöä ottamasta kontaktia maolaisiin, jotka liikkuvat edelleen vapaasti osavaltioiden välillä rajoituksista huolimatta. Tällä kömpelöllä tempulla yritetään mustamaalata maolaisia “taudinlevittäjiksi” sillä verukkeella, että “viidakossa ei pysty pesemään käsiä.” Tämä väite on myös täysin järjetön ja peittelemättön hyökkäys kansansotaa vastaan. Tämän myös tietää Intian kansa, sillä mistä nämä järjettömyydet ovat osoituksena? Siitä, että suurporvaristo ja suurmaanomistajaluokka ovat valmiita käyttämään kaikkia häikäilemättömiäkin keinoja hyötyäkseen tästä pandemiasta, jopa leikittelemällä kansanterveydellä ja käyttämällä sitä taantumuksellisen propagandan levittämiseen.

Lähteet: http://elpueblo.cl/2020/04/03/india-la-guerra-popular-continua-a-pesar-de-la-pandemia/ http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/asien/3764-india-people-s-war-despite-corona-what-else-did-they-expect

BRASILIA

26. maaliskuuta Renê Oliva Strangin paikalliset asukkaat Ribeirão Preton alueella São Paulossa pystyttivät huonekaluista barrikadeja ja sytyttivät ne tuleen. Asukkaat ovat valittaneet, että Paulo Gomes Romeon asuinalueen vesihanat ovat olleet useita päiviä kuivina, mikä on vaikeuttanut kotitöitä, sekä altistanut asukkaita koronaviruskontaminaatiolle, sillä ilman hanavettä käsien peseminen on hankalaa.

Tämän kamppailevan protestin jälkeen paikallisen vesiyhtiön (Departamento de Água e Esgoto de Ribeirão Preto – Daerp) oli pakko myöntyä ja normalisoida vedenjakelujärjestelmä asteittain.

31. maaliskuuta Reficen kaupungissa (Pernambucon pääkaupunki) Transcol nimisen kuljetusyrityksen työntekijät yllättyivät kun heidät käännytettiin aamulla koteihinsa työpaikalta. Yhteensä 200 yhtiön työläistä kohtaa lomautus. Tämä on työläisten suusta kuultua: “Bussiyritykset lomauttavat ihmisiä joukoittain. Nämä ovat työläisiä, joilla ei ole oikeuksia mihinkään.”

Samana päivänä työläiset mobilisoituivat Transcolin hallin eteen Guarabiran lähiössä Reficen kaupungista pohjoiseen. Lomautusten piirissä ovat myös kunnossapidon työläiset. Lomautusaalto koskee myös muita liikenneyrityksiä ja yhteensä noin 60% julkisen liikenteen ammattilaisita tullaan arvioiden mukaan heittämään kaduille huhtikuun aikana koronavirukseen vedoten. Tämä siis samalla, kun firmat takoavat miljardituottoja jo pelkästään tariffimaksuilla ja työläiset ansaitsevat 44:llä viikkotyötunnilla yhteensä 12,50 brasilian realia, mikä tekee noin reilu 2 euroa viikossa.

Lähteet: https://anovademocracia.com.br/noticias/13212-pe-trabalhadores-do-transporte-demitidos-covardemente https://anovademocracia.com.br/noticias/13204-sp-moradores-montam-barricada-contra-falta-d-agua-em-meio-a-crise-do-coronavirus

MEKSIKO

Chihuahuan osavaltiossa Deliciasin ja Camargon kylien asukkaat haastoivat liittovaltion ja taantumuksellisen hallituksen asettamat poikkeuslait. Heidän kapinansa on oikein. 26. päivä maaliskuuta joukot marssivat kaduille vastustamaan La Boquillan padon veden luovuttamista.

Hyväksikäyttääkseen terveyskriisiä vanha valtio avasi laitoksen myyntiin riistäkseen elintärkeän veden köyhiltä talonpojilta. Tämän se teki vetoamalla niinkutsuttuun “vuoden 1944 kansainväliseen vesisopimukseen”, joka asettaa, että tästä elintärkeästä luonnonvarasta on maksettava jenkki-imperialismille lunnaita. Käytännössä siis myytiin Meksikon kansan kansallinen itsemääräämisoikeus ja ruokaomavaraisuus vieraalle imperialistiselle vallalle.

Kapinoivat asukkaat sytyttivät Kansalliskaartin ja Liittovaltion poliisin, sekä CONAGUA:n ajoneuvoja tuleen. Raskaiden yhteenottojen jälkeen joukot onnistuivat painostamaan tasavallan hallituksen perääntymiskannalle ja pakottivat Chihuahuan kuvernöörin sivuuttamaan kaiken vastuun tapauksessa. Taantumuksellisen valtion väkivaltakoneisto käytti kansanjoukkoja vastaan kyynelkaasua, kumiluoteja, tuliaseita, CFE:n ja CONAGUA:n panssaroituja ajoneuvoja, joilla voidaan runnoa asukkaiden ylitse. Mitkään näistä paperitiikereistä eivät kapinoivia asukkaita hetkauttaneet.

Mainittakoon, että tämä on tasavallan pohjoisosissa jo toinen suuri kamppailu vedestä maaliskuun aikana. Ensimmäinen voitto saavutettiin Constellation Brands:sta Mexicalissa, Baja Californiassa ja nyt toinen La Boquillan takavarikointia vastaan Chihuahuassa. Pohjoisen talonpojat heräävät kamppailuun maasta ja vedestä eteläisten köyhien talonpoikien osoittaman esimerkin innoittamana.

Muistakaamme, että Meksiko on köyhä puolifeodaalinen puolisiirtomaa, missä maaseudulla ei käytännnössä ole julkista terveydenhuoltoa. Köyhien talonpoikien ja kaupunkien hökkelikylien asukkien tilanne on sietämätön, eikä heillä ole mitään mahdollisuutta kunnolliseen hygieniaan, mikä altistaa erityisesti heitä koronavirukselle. Vaikeista olosuhteista huolimatta kansanjoukot etenkin maaseudulla ovat nousseet kamppailemaan vanha mätää järjestelmää, kansaa sortavaa byrokraattista kapitalismia vastaan, joka alistaa koko kansakunnan ulkomaiselle imperialismille, pääasiassa jenkki-imperialismille, maailman sorrettujen kansojen viholliselle numero yksi.

Lähde: https://solrojista.blogspot.com/2020/03/breves-iniciando-semana_30.html

CHILE

29.3. nuoret vallankumoukselliset juhlistivat “Nuorten taistelijoiden päivää (día del joven combatiente)” koronaviruksesta huolimatta Santiagossa ja Puento Altossa. Vallankumoukselliset suorittivat aktioita, joihin kuuluivat julisteiden ripustaminen ja kynttilöiden sytyttäminen La Floridan lähiöön nuorten toverien muistolle, jotka saivat surmansa kamppailussa sotilasdiktatuuria vastaan. Paikalla nähtiin myös julisteita, joissa tuomittiin nk. “koronakriisi” kapitalismin ylituotannon kriisinä, sekä imperialistisen järjestelmän kriisinä.

Puento Altossa oli myös ripustettu julisteita ja pystytetty barrikadeja Diego-Portales ja Mexico-avunella, jotka sytyettiin tuleen.

Lähde: http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/lat-amerika/3774-chile-day-of-the-young-combatants-in-santiago-and-puento-alto

AFGANISTAN

Taantumuksellinen Afganistanin valtio, jenkki-imperialismin nukkehallitus, on kärsinyt merkittäviä tappioita kamppailussa talebania vastaan. Yhteensä 75 hallituksen sotilasta on saanut surmansa koronaviruksesta ja jenkki-imperialismin luotsaamasta “rauhanprosessista” huolimatta. Lue tarkemmat tiedot tästä.

Lähteet: https://www.nytimes.com/2020/04/02/magazine/afghan-war-casualty-report-april-2020.html?auth=login-email&login=email http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/asien/3793-afghanistan-heavy-losses-for-the-puppets-of-us-imperialist

NIGER

Taantumukselliset poliisivoimat tukahduttivat mielenosoituksen ja tappoivat vähintään kolme ihmistä toimeenpaniessaan ulkonaliikkumiskieltoa, mikä omaksuttiin koronapandemian varjolla.

15. maaliskuuta tuhannet ihmiset kerääntyivät Niameyn kadulle Nigerin pääkaupunkiin vastustamaan korruptiota ja julkisten varojen anastamista. Turvallisuusjoukot suluttivat kaikki kadut parlamenttitalon ympäriltä ja ampuivat kyynelkaasukranaatteja joukkojen keskelle. Silminnäkijöiden mukaan yksi kranaateista osui paikallisen kangaskauppiaan bazaariin sytyttäen sen tuleen. Useiden medialähteiden mukaan 3-5 ihmistä murhattiin turvallisuusviranomaisten toimesta. Seuraavina päivinä vähintään viisi mielenotoituksen järjestäjää pidätettiin poliisin toimesta.

23. maaliskuuta Boko Haramin epäillyt taistelijat väijyttivät aamun pikkutunneilla Bohoman sotilastukikohdan Tsad-järven rannalla ja avasivat tulen. Seuranneessa tulitaistelussa, jota kesti useita tunteja, 92 taantumuksellisen armeijan sotilasta sai surmansa ja 47 haavoittui. Myös vahvistusjoukot joutuivat hyökkäyksen kohteeksi. Hyökkääjät veivät mukanaan vetäytyessään useita sotilasajoneuvoja tukikohdasta.

Samana päivänä Tsadin armeijan sotilassaattue joutui Nigeriassa väijytyksen kohteeksi oletettavasti Boko Haramin toimesta Tsadjärven lähellä, joka alueena on pääasiassa kapinallisten hallussa. Hyökkääjät iskivät takaa ja osuivat tykistön ammuskuljetukseen aiheuttaen suuren räjähdyksen, jossa 70:tä 120:stä saattueen sotilaasta sai surmansa.

Tsadilla on yksi suurimmista armeijoista Afrikan mantereella, jonka se on lähettänyt taistelemaan Boko Haramia ja muita kapinallisjärjestöjä vastaan Kameronissa ja Nigeriassa.

Lähteet: http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/afrika/3762-chad-nigeria-successful-attacks-on-the-army-of-chad http://www.demvolkedienen.org/index.php/en/afrika/3795-niger-suppression-and-murder-in-the-name-of-covid19

Pandemia ei pysäytä sorrettujen kansojen oikeutettua kamppailua.

On oikein kapinoida!

This entry was posted in Maailma, Uutiset and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.