Solidaarisuudenosoituksia maailmalta Köyhien talonpoikien liitolle (LCP)

Lokakuun 10. päivänä Brasilian sotilas- ja valtionpoliisi ajoivat julmasti 2400 ihmistä kodeistaan hajottaen voimakeinoin LCP:n johtaman leirin Tiago dos Santosissa Rondoniassa. Perusteluna leirin hajottamiseen käytettiin väitettä siitä, että LCP olisi syyllinen sotilaspoliisien ampumiseen alueella. Talonpoikia on myös pidätetty tekaistuin syin osallisuudesta ampumiseen. Näin poliisi pyrkii murskaamaan talonpoikien vastarinnan ja palauttamaan maat suurmaanomistajille. Olemme koonneet tähän erilaisia solidaarisuudenosoituksia ympäri maailman.

Meksiko

Meksikossa opiskelijaliike MEP (engl. The Popular Student Movement) järjesti solidaarisuusaktion, jossa nähtiin kylttejä: ”Meksikosta Brasiliaan, eläköön taistelu maasta, solidaarisuutta Tiago dos Santosin leirille!” ja ”Lopettakaa hyökkäys LCP:tä vastaan!” . Meksikolainen Movimiento Femenino Popular (MFP) julkaisi videon, jossa esitetyssä puheessa osoitetaan solidaarisuutta LCP:lle ja Tiago dos Santosin talonpoikaisnaisille ja lapsille, ja vaaditaan sotilaspoliisien vetäytymistä.

Yhdysvallat

Eri puolilla Yhdysvaltoja järjestettiin useita solidaarisuusaktioita LCP:n tueksi.

Oxnard

Oxnardissa aktivistit levittivät tietoisuutta Brasilian tilanteesta katuteatterin ja puheiden avulla. Puheissa kutsuttiin Yhdysvaltojen työväenluokkaa osoittamaan tukensa Brasilian köyhille talonpojille ja korostettiin myös yhtäläisyyksiä Oxnardin alueen maataloustyöntekijöiden ja Brasilian talonpoikien välillä.

Austin

Austinissa ”Komitea Brasilian kansan kamppailun tueksi” järjesti kokoontumisen, jossa kuultiin puheita Brasilian tilanteesta ja huudettiin tunnuksia. Kaupungissa tehtiin myös maalauksia, joissa puolustettiin Brasilian talonpoikien oikeutettua taistelua maiden haltuunoton puolesta.

Austinin Popular Women’s Movement julkaisi videon, jossa luettiin julkilausuma LCP:n taistelun tueksi. Julkilausumassa korostettiin työväenluokan naisten yhtenäisyyttä yhteistä vihollista, jenkki-imperialismia, vastaan, niin sorretuissa kuin imperialistisissa maissa.

Los Angeles

Los Angelesissa kuultiin puhe Brasilian konsulaatin edessä ja jaettiin lentolehtisiä. Puheessa nostettiin esille poliisiväkivalta niin Yhdysvalloissa ja Brasiliassa ja kutsuttiin yhteiseen taisteluun. Aktiosta julkaistiin myös video.

Charlotte

Charlottessa aktivistit pitivät puheen, jonka aikana jaettiin lentolehtisiä. Kaupungissa ripustettiin myös solidaarisuutta ilmaiseva banderolli ylikulkusiltaan.

Philadelphia

Philadelphiassa aktivistit pitivät puheen, jossa kutsuttiin joukkoja järjestäytymään jenkki-imperialismia vastaan solidaarisuuden osoituksena liikkeelle Brasiliassa.

Useissa muissakin kaupungeissa järjestettiin agitaatiotilaisuuksia, joiden aikana jaettiin lentolehtisiä aiheesta joukoille.

Pittsburgh

St. Louis

 

Wheeling

Houston

Wichita

Orlando

Orlandossa levitettiin solidaarisuutta osoittavia julisteita.

Kansas City

Kansas Cityssä nähtiin katumaalaus Tiago dos Santosin leirin tueksi.

Ranska

Nuoret vallankumoukselliset (JR) järjesti solidaarisuusaktion Lyonissa Brasilian konsulaatin edessä osoittaen tukensa Brasilian kansalle ja korostaen proletaarisen internationalismin merkitystä.

Ecuador

Ecuadorin Imbaburan köyhien talonpoikien komitea, joka myös käy kamppailua maiden haltuunottamiseksi, julkaisi videon sekä julkilausuman, jossa korostettiin, että ainoa keino maan valtaamiseksi on taistelu, ja tämä taistelu voi olla menestyksekäs vain, jos sitä johtaa oikea ideologia, marxismi-leninismi-maoismi-Gonzalon ajattelu (Gonzalo thought).

Saksa

Bremenissä järjestetyssä tilaisuudessa kuultiin esitelmä köyhien talonpoikien kamppailusta Brasiliassa ja nykyisestä tilanteesta.

Vortrag LCP Bremen Oktober 20 1

Kanada

Vallankumouksellinen opiskelijoiden liike Torontossa organisoi aktion solidaarisuudessa LCP:lle. Tilaisuudessa pidettiin puheita, joissa korostettiin Brasilian vanhan valtion rikollista roolia, sekä linkitettiin Filippiinien talonpoikien taistelut tilanteeseen.

Itävalta

Itävallassa aktivistit tekivät useita aktioita LCP:n kunniaksi, ja Korumbiaran taistelun 25 vuotispäivän kunniaksi.

Irlanti

Aktivistit Anti-imperialistisesta toiminnasta (Anti-imperialist action) suorittivat aktion Brasilian suurlähetystön edessä Dublinissa.

Galicia

Aktivistit Galiciassa dokumentoi banderolli dropin, jossa lukee:  ”Brasilian valtio sortaa kansaa, Galician solidaarisuutta Köyhien talonpoikien liitolle.”

Brasilia

Opiskelijat ja professorit Ouro Petron liittovaltion yliopistosta organisoi aktion aukiolla.

This entry was posted in Yleinen and tagged , . Bookmark the permalink.