ECUADOR – Julkilausuma iljettävän rikoksen johdosta

Julkaisemme suomennoksen Ecuadorin Movimiento Femenino Popular:in (Ecuadorin Kansan Naisliike) julkilausumasta, mikä julkaistiin Ibarran kaupunkia järisyttävän iljettävän naismurhan johdosta. Alkuperäinen teksti julkaistu 29.Toukokuuta.

Linkki alkuperäiseen uutiseen: https://fdlp-ec.blogspot.com/2019/05/pronunciamiento-movimiento-femenino.html

Linkki englanninkieliseen käännökseen: https://www.newepoch.media/single-post/2019/06/29/ECUADOR—Pronouncement-in-the-face-of-an-execrable-crime

ECUADORIN KANSAN NAISLIIKKEEN (MOVIMIENTO FEMENINO POPULAR) JULKILAUSUMA ILJETTÄVÄN NAISMURHAN JOHDOSTA, JOKA TOTEUTETTIIN IBARRA-IMBABURASSA

Uusi väkivaltainen toimi on ravistellut Ibarra, Imbaburan kaupungin asukkaita. Tammikuun 19. päivänä 2019, henkilö puukotti raskaana olevan kumppaninsa kuoliaaksi vilkkaalla kävelykadulla sivullisten ja poliisien läsnäollessa. Tämän toimen absurdius piilee siinä, että poliisi todisti jälleen olevansa tehoton, sekä kyvytön vastaamaan ja estämään tragediaan johtanutta tapahtumaa.

Sen lisäksi, että tämänkaltainen väkivalta on muodostunut jokapäiväiseksi maassamme, on muistettava, toisin kuin mitä sosiaalinen media väittää, se tosiasia, että murhaaja oli venezuelan kansalainen, on täysin irrelevantti. Tämä synnyttää muukalaisvihaa, mikä ei vastaa lainkaan objektiivista todellisuutta.

Murhaaja tappaa monesta syystä, ei erityisesti hänen kansallisuutensa, sukupuolensa etnisyytensä, tai minkään vastaavan takia. Hän tekee niin, koska hän on rikollinen, vanhan yhteiskunnan taakka. Minkä lisäksi on tärkeä muistaa, että ongelma syntyy myös poliisin takia, joka tarvittavasta kalustosta huolimatta ei kykene vastaamaan tilanteeseen.

On tärkeä huomauttaa, että kasvanut väkivalta, johon olemme uponneet kaulojamme myöden, on suorassa suhteessa köyhtymisen, kurjuuden ja työttömyyden asteeseen, jossa maamme elää.

Patriarkaalinen käytös on pääasiassa vallitsevan yhteiskunnan heijastumaa, kuten meidän kaksiselitteitteisen, obskuurin (oscurantista) ja puolifeodaalisen tapauksessa, jossa yhteiskunnallisten suhteiden eloonjäämistä määrittää keskiaikaiset käsitykset, koulutuksen puute, sekä korruptoituneet poliittiset toimijat hallinnollisilla ja alueellisilla kehillä, kokouksissa, jne. joilla on röyhkeyttä puhua moraalista, arvokkuudesta ja rehellisyydestä.

Elämme yhteiskunnassa, jossa naisia välineellistetään kaikilla aloilla, eikä siinä kaikki, vaan myös riistetään ja häpäistään naisena olemisen johdosta, mutta myös vaimoina, äiteinä, tyttärinä, syntyperäisinä (indígena), mustana tai mestissinä olemisen johdosta, mutta mikä tärkeintä, työläisenä olemisen johdosta.

Tämä rapistuva yhteiskunta (sociedad caduca) elää Ibarrassa tapahtuneen Dianan murhan kanssa osoittamatta perusteellisen katumuksen merkkejä. Olemme jo kauan aikaa sitten kokeneet sen; päivät kuluvat ja palaamme naisiin kohdistuvan väkivallan arkeen. Kyse ei ole siitä, että olisimme pessimistejä, olemme vain tietoisia siitä, että ongelma ei ole poliisi, se ei ole laissa tai venezuelaisten vainoamisessa tänäpäivänä, kolumbialaisten huomenna, perulaisten, nigerialaisten, kiinalaisten jne. päiviä myöhemmin, koska tällöin päädymme vainoamaan toisiamme, sillä enemmistön rikoksista, systemaattiseen ja pysyvään naisvastaiseen aggressioon ovat syypäitä ecuadorilaiset itse. Kaikki tämä muuttuu (alkuperäisessä kirjoitettu “Nada de esto cambiará”, jolloin merkity on “mikään ei muutu kun”. Toimitus tulkitsee tämän itsestäänselvänä kirjoitusvirheenä, tarkoittaen todella “Todo de esto cambiará”, jolloin virkkeestä tulee järkevä sen sisällön kannalta, suom.) kun kykenemme ravistamaan ja tuhoamaan  tämän vanhan yhteiskunnan perusteet ja pystyttämään sellaisen, missä kansanenemmistö on etusijalla, jossa ymmärämme, että naiset kannattelevat puolta taivasta ja miehet toista puolikasta, mutta ei vain ketkä tahansa naiset tai miehet, vaan me, tavallinen kansa, tukeva kansa, he, jotka tekevät historiaa.

Se on ymmärrettävä kertakaikkisesti: valtio ja sen sortokoneisto eivät ole olemassa joukkojen turvallisuuden turvaamiseksi, ne ovat olemassa ylläpitääkseen riiston järjestelmää, joka hyökkää kansan perustavanlaatuisia oikeuksia vastaan. EI MUUKALAISVIHALLE! MURHAAJA TAPPAA, KOSKA HÄN ON RAPPEUTUVAN YHTEISKUNNAN TUOTE, EIKÄ SEN TAKIA, ETTÄ HÄN ON VENEZUELAINEN, KOLUMBIALAINEN TAI AFRO-SYNTYPERÄÄ.

KOLUMBIAN KANSAN NAISLIIKE (MOVIMIENTO FEMINIO POPULAR) TUOMITSEE VÄKIVALLAN, JOLLE JOUKOT OVAT ALTISTETTU, SEKÄ IRTISANOUTUU JA TUOMITSEE HALLITUKSEN JA SEN SORTOKONEISTON KYVYTTÖMYYDEN TARJOTA RATKAISUJA KANSAN TARPEILLE.

ECUADORIN KANSA, KANSAA PUOLUSTAA AINOASTAAN KANSA ITSE. MEIDÄN ON JÄRJESTETTÄVÄ ITSEMME RIKOLLISUUTTA VASTAAN, MUTTA MYÖS HALLITUSTA JA VALTIOTA, KOSKA HE EIVÄT VASTAA ENEMMISTÖN TARPEISIIN.

ME TUOMITSEMME HALLITUKSEN JA VALTION SIITÄ, ETTÄ SE EI PANNUT TÄYTÄNTÖÖN TOIMIA KANSAN TYTTÄRIIN KOHDISTUVAN VÄKIVALLAN ESTÄMISEKSI.

EI MUUKALAISVIHALLE!

EI NAISMURHILLE!

PÄÄSTÄKÄÄ NAISTEN RAIVO VALLOILLEEN VÄKEVÄNÄ VOIMANA UUSDEMOKRAATTISELLE VALLANKUMOUKSELLE ECUADORISSA!

This entry was posted in Käännökset, Maailma, Uutiset. Bookmark the permalink.