Proletariaatin kansainvälinen päivä 1.5. maailmalla

Proletariaatin kansainvälistä päivää on vietetty ympäri maailmaa koronapandemiasta ja taantumuksen harjoittamista tukahduttamistoimista huolimatta. Punalipun toimitus julkaisee vallankumouksellisella ilolla raportteja ja valokuvia näistä vapun päivän kamppailuista, joiden eturintamassa liehuvat maailmanvallankumouksen punaiset liput:

TANSKA

Vallankumoukselliset Tanskassa ovat raportoineet onnistuneesta vapun vietosta nettisivuilla Socialistik Revolution.

Huolimatta hallituksen taantumuksellisista pyrkimyksistä estää joukkojen marssiminen kaduilla, huolimatta peruuntuneista mielenosoituksista, koko maassa ja etenkin Kööpenhaminassa on ollut paljon toimintaa.

Revisionistikoplat, kuten nk. “kommunistinen puolue” ja nk. “vallankumoukselliset sosialistit” ovat hehkuttaneet “suuria kokouksia Zoomissa” , kun taas vallankumoukselliset ovat proletariaatin ja sen kansainvälisen päivän 1.5. nimissä jalkautuneet kaduille levittämään propagandaa. Vallankumoukselliset jakoivat lentolehtisiä ja nostivat korkealle punaisen sirppillä ja vasaralla varustetun lipun, kommunismin loistavan symbolin.

Joukot reagoivat hyvin vallankumouksellisten toimintaan. He arvostivat sitä, että proletaariset vallankumoukselliset päättivät mennä ulos ja tekivät kunniaa tärkeälle päivälle.

YHDYSVALLAT

Yhdysvaltalaisten vallankumouksellisten julkaisu Tribune of the People on julkaissut vappujulkilausuman. Norjalainen uutissivusto Tjen Folket Media on julkaissut päivän tapahtumista raportin:

Teksasin Austinissa, 1. toukokuuta, pidettiin  proletariaatin kansainvälisen päivän marssi, joka mobilisoi joukkoja huolimatta valtavasta poliisin läsnäolosta ja Trumpin hallinnon tukemien taantumuksellisten harjoittamasta häirinnästä. Marssin aikana kontingentti törmäsi fasisteihin ja tervehti heitä asianmukaisesti: fasisteista osa päätyi kasvot verisinä maahan.

Marssi kokoontui osavaltion vankilan eteen osoittamaan solidaarisuuttaan mielenosoittajille, jotka olivat pidätetty aiemmin samana päivänä toimista vuokralakkojen tukemiseksi. Vallankumoukselliset heiluttivat punaista lippua vankilan ulkopuolella ja huusivat iskulauseita, kuten “Lakaise tämä mätänevä maailma pois, nyt on kansainvälinen työväen päivä!” ja kantoi banneria, jossa sanottiin: “Eläköön 1. toukokuuta, proletariaatin kansainvälinen päivä!”

CHILE

Proletariaatin kansainvälistä päivää vietettiin aktioiden muodossa Chilessä. Uutissivusto el Pueblo uutisoi:

Santiagossa osoitettiin kunniaa Luis Emilio Recabarrenille, joka oli Chilen todellisen kommunistisen puolueen perustaja ja ensimmäisen Chilen työntekijöiden liiton johtaja.

Erilaisia julisteita oli kiinnitetty ympäri Chileä mm. Floridaan ja Cerro Naviaan. Julisteet kehottivat kansalaisia hylkäämään perustuslailliset illuusiot ja kehittämään mielenosoituksia.

“Chilen valtio on hylännyt meidät”

Santiagossa, etenkin Plaza Dignidadissa, Valparaísossa, Talcahuanossa ja Cañetessa toteutetut mielenosoitukset tukahdutettiin ja pidätettyjen henget vaarannettiin, kun heitä pidettiin usean tunnin ajan täynnä olevilla poliisiasemilla.

1° DE MAYO – PLAZA DIGNIDAD

1° DE MAYO – PLAZA DIGNIDAD

Julkaissut Periódico El Pueblo Keskiviikkona 6. toukokuuta 2020

ECUADOR

Vallankumoukselliset Ecuadorissa ovat 1. toukokuuta julkaisseet videon nettisivullaan Frente de defensa de luchas del pueblo:

BRASILIA

Vallankumouksellinen nettisivu A Nova Democracia raportoi vapun vietosta seuraavasti:

Koronaviruspandemian keskellä Coletivo Revolucionário Carcará (CRC) toteutti menestyneen propaganda-aktion Fortalezassa tavoitteenaan kunnioittaa loistavaa proletariaatin kansainvälistä päivää.

“Rikkaat maksakoot viruksesta!”

Benfica- ja Rodolfo Teófilo -alueiden asukkaat, sekä alueen läpi kulkeneet työntekijät ja ohikulkijat saivat tarkastella kahta banderolia seuraavilla iskulauseilla: Rikkaat maksakoot viruksesta! Eläköön 1. toukokuuta! On oikein kapinoida!

“Eläköön 1. toukokuuta, on oikein kapinoida!”

SAKSA

Demvolkedienen -uutissivusto uutisoi: Tämän vuoden vapun juhlallisuuksia Saksan liittotasavallassa leimasi nykyinen imperialistisen järjestelmän kriisi ja valtion julistama hätätila, jonka tekosyy on “torjua Korona-virusta”. Vallankumoukselliset Saksassa nostivat yläilmoille punaisen lipun varustettuna sirpillä ja vasaralla useissa kaupungeissa.

Kun keltaiset liitot olivat peruuttaneet kaikki marssinsa ja protestoivat internetissä, vallankumoukselliset kaikesta huolimatta suorittivat marsseja kaduilla Leipzigissä, Magdeburgissa, Münchenissä ja Stuttgartissa. Koko maassa toteutettiin monia muita pienempiä mielenosoituksia ja esimerkiksi Hampurissa ja Berliinissä pidettiin “iltamarsseja” kovista rajoituksista huolimatta.

“1.toukokuuta ei voida kieltää!”

Poliisit yrittivät erilaisin ennakkorajoituksin ja kovin fyysisin rajoituksin vaikeuttaa marssimista, mutta vallankumoukselliset ja joukot kaikesta huolimatta kokoontuivat yhteen, marssivat, lauloivat Kansainvälistä, pitivät puheita, jakoivat propagandamateriaalia ja taistelivat poliisia vastaan. Poliisit häiriköivät Hampurissa myös journalistien toimintaa, jotta he eivät voisi raportoida toimista. Ilolla voimme todeta: Vahvat antifasistiset toimet ympäri Hampurin kaupunkia ja valtion kokema pelko johtivat siihen, että Hampurissa ei onnistuttu pitämään yhtäkään natsien mielenosoitusta. Vallankumoukselliset, antifasistit ja joukot osoittivat, että he ovat voimakkaita.

Berliinissä, Bremenissä, Essenissä, Frankfurtissa, Freiburgissa, Hampurissa, Heidelbergissä, Karlsruhessa ja Weimarissa käytiin ripustamassa lippuja aamutuimaan.

NORJA

Vallankumoukselliset Norjassa kokoontuivat Thornæsparkeniin laulamaan Norjan kommunistisen puolueen johtavan jäseneen Knut Olai Thomæsin patsaalla. Trondheimissa vallankumoukselliset polttivat jenkkien lipun osoittaakseen oikeutettua vihaansa jenkki-imperialismia kohtaan.

Oslossa vallankumoukselliset aktivistit kunnioittivat yhtä Norjan proletariaatin suurinta johtajaa, joka koki marttyyrikuoleman. Ottar Lienin kunniaksi ripustettiin punainen lippu sirpillä ja vasaralla. Seremonia päättyi siihen, että kaikki aktivistit laskivat punaisia ​​ruusuja Ottar Lienin kunniaksi. Ottar Lie koki marttyyrikuoleman 1. maaliskuuta 1943, kun natsit murhasivat hänet Oslossa.

Tämän lisäksi Oslossa jaettiin lentolehtisiä suojanaamiot kasvoilla ja kertakäyttöiset käsineet käsissä. Vallankumoukselliset soittivat kapinallista ja anti-imperialistista musiikkia. Musiikki kertoi Norjan, Chilen ja useiden muiden maiden ihmisten taisteluista.

Bergenissä vallankumoukselliset seisoivat merimonumentin edessä pidellen banderollia, jonka iskulause oli “Taistele ja tee vastarintaa”. Yleisö ja vallankumoukselliset lauloivat yhdessä Kansainvälisen.

“Taistele ja tee vastarintaa”

“Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen!”

RANSKA

Ranskan vallankumouksellinen nettisivu La Causa du Peuple raportoi vapusta seuraavasti:

“Heidän voitot, meidän kuolemamme”

Tämän vuoden 1. toukokuuta oli selvästi erilainen kuin aikaisemmat, poikkeusolojen takia suuria ammattiyhdistysten marsseja tai poliittisia paraateja ei järjestetty. Tämä ei kuitenkaan estänyt Jeune’n vallankumouksellisia (nuoret vallankumoukselliset) toteuttamaan toimia koko Ranskan valtiossa. He ripustivat useita banderolleja ja viestejä ikkunoihin.

“Todellinen sota on luokkataistelua – 1. Toukokuuta”

RUOTSI

Kommunistiska Föreningin vallankumoukselliset raportoivat nettisivullaan kunnianosoituksista, joita he osoittivat maailmassa käynnissä oleville kansansodille. Vallankumoukselliset Ruotsissa ripustivat banderolleja neljässä kaupungissa, neljälle kansansodalle: Turkki, Filippiinit, Peru ja Intia. Tämän lisäksi Tukholmassa toverit osallistuivat mielenosoitukseen, jossa vastustettiin Intian hallituksen vastavallankumouksellista sotaa kansanjoukkoja vastaan.

Göteborgissa raportoitiin lisäksi mobilisaatiosta Järntorgetissa, Brunnsparkenissa, sekä Korsvägenissa, joissa vallankumoukselliset kokoontuivat anti-imperialismin ja proletaarisen internationalismin merkeissä. Toreilla pidettiin puheita, joissa tuomittiin imperialismi, imperialistiset sodat, Turkin valtion aggressio Syyrian Kurdistania kohtaan ja osoitettiin solidaarisuutta poliittisille vangeille, jotka on teljetty vankityrmiin taistelemisesta kansojen vapautumisen puolesta imperialistisesta sorrosta, sekä loismaista yhteiskuntajärjestelmää vastaan. Torilla kokoontuneet lauloivat Kansainvälisen ja yhtyivät tunnuksen alle: “Kamppailu valtiota ja pääomaa vastaan – yksikään ihminen ei ole laiton.”

“On oikein: mennä, pysyä, palata”, “Solidaarisuutta sortoa vastaan – Solidaarisuutta Khaled Barakatille” ja “Imperialismi on toivoton maailman kamppailevia kansoja vastaan”

ITÄVALTA

Vallankumoukselliset Itävallassa ovat julkaisseet raportin nettisivuilla Antifaschiste aktion, sekä Newepochmedia.

“130 vuotta 1. toukokuuta – Eläköön kommunistisen puolueen punainen lippu!”

Itävallassa järjestettiin 1. toukokuuta lukuisia mielenosoituksia, kokouksia ja toimia. Tuhannet joukot osoittivat, että heitä ei pelotella, että he käyttävät oikeuksiaan ja taistelevat etujensa ja tavoitteidensa puolesta säilyttäen samalla terveytensä.

“Tee vastarintaa ja taistele työterveyden ja palkkojen puolesta!”

Mielenosoituksia pidettiin Innsbruckissa, Linzissä, Grazissa ja Wienissä. Osallistujia oli ajoittain paljon, esimerkiksi Innsbruckissa oli 750 osallistujaa, joka on vain hieman pienempi osallistujamäärä kuin yleensä. Puistoissa vallankumoukselliset joukot ja antifasistiset aktivistit pitivät spontaaneja tapaamisia ja pieniä mielenosoituksia. He järjestivät myös kulttuuritapahtumia musiikilla ja pitivät lyhyitä puheita.

“Organisoikaa joukot proletaarisessa maailmanvallankumouksessa!”

MEKSIKO

Vallankumoukselliset Meksikossa ovat julkaiseet manifestin juhlistaakseen 130-vuotista proletariaatin kansainvälisen päivän perinnettä, joka on luettavissa espanjaksi täältä.

” 1. toukokuuta (1890-2020) 130 vuotta kansainvälisen proletariaatin juhlaa!”

 

This entry was posted in Maailma, Uutiset, Yleinen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.